Август - месец на красивата усмивка в Медицински център-1 в Пловдив

Август - месец на красивата усмивка в Медицински център-1 в Пловдив

Стоматологичният кабинет в Медицински център-1 в Пловдив стартира от вчера едномесечна кампания за избелване на зъби. Процедурата ще се извършва по съвременна технология с качествени продукти и на преференциални цени.

"По традиция през летните месеци пациентите събират тен на плажа, а преди или след това се замислят как да се сдобият с по-бяла и красива усмивка", заяви стоматологът д-р Даниела Спасова. Сезонът е предпочитан от хората, тъй като не им се налага да плащат високи сметки за парно или ток.

Според нея почти навсякъде се предлагат различни системи за домашно избелване - избелващи пасти за зъби и лентички, а в интернет могат да се открият от интересни по-интересни отвари и смеси за избелване. Важно е обаче пациентите да знаят, че специалните пасти в повечето случаи съдържат абразиви, които само премахват повърхностните оцветявания, без действително да избелват зъбите, защото не навлизат във вътрешността им. Те трябва да се ползват с голямо внимание и за кратък период от време, тъй като отнемат част от емайла и могат да задълбочат вече съществуващата чувствителност на зъбите. Не по-малко рискове крият и редица рецепти и съвети във виртуалното пространство, които също могат да увредят зъбния емайл и оралната лигавица и да причинят болка и дискомфорт.

Ако не знаете какъв тип избелване да изберете – кабинетно или домашно, консултирайте се със стоматолог, препоръча д-р Спасова. Тя е категорична, че в никакъв случай не бива да се използват продукти с неясен състав и зъбите да не се търкат със странни домашно приготвени смеси, защото рискът да се увредят зъбите и лигавицата е много голям.

Денталният лекар ще изготви индивидуален план, ще ви посъветва коя процедура е най-подходяща за вашите зъби, ще ви запознае с плюсовете и минусите на различните видове избелване и ще ви подготви за процедурата, като ги почисти от зъбен камък, плака и кариеси. Не забравяйте, че избелването със съвременни и качествени продукти под контрола на стоматолог намалява риска от увреждания.

"Ако кабинетното избелване е най-подходящо за вас, ще имате по-бели зъби само след една процедура, която продължава около час, а ефектът наистина ще ви впечатли, подчерта д-р Спасова. - При домашното са необходими около две седмици, за да се постигне желаният резултат."