Хирургия

Отделение Хирургия - хирурзи и оперативни интервенции в МЦ 1

В отделението по хирургия се извършват широк спектър от оперативни интервенции. Работата на хирурзите в отделението е насочена към модерните и щадящи оперативни техники, предполагащи максимално бързо възстановяване на пациента и връщането му към нормален начин на живот. Лекарите от екипа са подготвени за този тип хирургия не само със специализации в България, но и с множество специализации в чужбина.

В хирургията се извършва пълния обем хирургична дейност в областта на общата, коремната и спешната хирургия, заболявания на млечната жлеза, щитовидната жлеза, както и ендоскопска хирургия, неврохирургия, гръдна хирургия, съдова хирургия, детска хирургия и пластична хирургия.

В отделението се лекуват и болни с остри и хронични артериални и венозни заболявания на крайниците, както и съдовите усложнения на диабета – диабетно стъпало.

Приемно-консултативният кабинет консултира пациенти за планов прием от 08.00 ч. до 18.30 ч. в работните дни. Пациенти по спешност се приемат денонощно. Осъществяват се хирургични консултации във всички отделения на болницата. Разполага с ВИП стаи.
 

В отделението по обща хирургия се извършват:
• Лапароскопски (безкръвни) операции на жлъчка и жлъчна система
• Конвенционални и лапароскопски (безкръвни) операции при слабинни, пъпни, следоперативни и други хернии (с или без платно)
• Операции при хемороиди, перианални фистули, анални фисури, дермоидни кисти и други заболявания на ануса и перианалното пространство с ушивател, ултразвуков нож или аргон-коагулатор
• Операции при рак или доброкачествени образувания на стомаха, тънкото, дебелото черво и ректума
• Консервативно и оперативно лечение на остри коремни заболявания
• Операции при доброкачествени и злокачествени новообразувания на гърдата
• Пластични операции

Амбулатория

Медицински център 1 разполага с хирургичен кабинет и манипулационна зала. Извършват се първични и вторични медицински прегледи, както по линия на НЗОК, така и платен свободен прием. Извършват се консултации и диагностика на пациенти с доброкачествени и злокачествени заболявания на:
• Черен дроб и жлъчна система
• Панкреас
• Стомашно-чревен тракт
• Коремна стена
• Гръден кош и бял дроб
• Гърда
• Ендокринна система

 

Д-р Грую Мишев - хирург
Д-р Грую Мишев - хирург
 Д-р Мишев е един от най-добрите специалисти по коремна хирургия в Южна България.
Прочетете още
Проф. д-р Петър Ангелов Учиков - хирург
 Д-р Учиков е доайен в гръдната и коремната хирургия, дългогодишен декан на Пловдивския медицински университет, заместник-председател на Българското хирургично дружество.
Прочетете още
Д-р Радослав Дамянлиев - хирург
Д-р Радослав Дамянлиев - хирург
Д-р Радослав Дамянлиев е коремен хирург, водещ специалист по гръдно-коремна хирургия в България. Д-р Дамянлиев завършва медицина в МУ Пловдив. Специалност по хирургия придобива през 1978 г. в Медицинска академия в София. През 1980-1981 г. специализира хирургия в Академията на науките на Русия и в болница "Сен Люк" в Брюксел. Д-р Радослав дамянлиев има множество специализации в областта на гръдно-коремната и хирургия с онкологична насоченост, проведени в София. След дипломирането си започва работа в Клиниката по гръдно-коремна хирургия в УМБАЛ Св. Георги, на която е главен административен асистент в продължение на 35 години. Вече повече от 20 години е ...
Прочетете още
Д-р Константин Белев - хирург
Д-р Константин Белев - хирург
Д-р Константин Белев е специалист в областта на коремната хирургия. Завършил е медицина в МУ Пловдив. Има повече от 18 години стаж като хирург.
Прочетете още
Д-р Грую Велев - детски хирург
Прочетете още
Д-р Стоил Стоилов - хирург
Д-р Стоил Стоилов - хирург
Д-р Стоилов завършва медицина в Медицински университет в Пловдив, където по-късно специализира хирургия. Изкарал е 12 курса в ИСУЛ в София по ендокринна проктологична хирургия и по хирургия на черния дроб. В Трета градска болница в София взема курс по съдова хирургия. 1 година оглавява хирургията в Работническата болница в Рудозем. От 1975 г. до 2005 г. е завеждащ на хирургичното отделение в Транспортна болница в Пловдив.
Прочетете още
Д-р Васил Ангелов - хирург, Началник 2-ра хирургия
Д-р Васил Ангелов - хирург, Началник 2-ра хирургия
Д-р Васил Ангелов е хирург, специалист по Обща и лапароскопска хирургия. Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив през 1999 г. Придобива специалности по хирургия и здравен мениджмънт. Специализирал е в "Докторс Хоспиталс" в гръцката столица Атина бариатрична и лапароскопска хирургия. Във ВМА-София завършва следдипломна квалификация по лапароскопска хирургия. След дипломирането си започва работа в хирургично отделение към УМБАЛ "Пловдив" /бившата Окръжна болница/. В периода 2008-2011 г. работи в хирургията на МБАЛ "Медлайн". От 2011 до 2016 г. е изпълнителен директор на МБАЛ "Света Каридад" в Пловдив. От 2016 г. е ...
Прочетете още