Хирургичен кабинет и манипулационна в Медицински център 1 Пловдив

В хирургия се извършват широк спектър от оперативни интервенции. Работата на хирурзите е насочена към модерните и щадящи оперативни техники, предполагащи максимално бързо възстановяване на пациента и връщането му към нормален начин на живот. Лекарите от екипа са подготвени за този тип хирургия не само със специализации в България, но и с множество специализации в чужбина.

Специалистите извършват пълния обем хирургична дейност в областта на общата, коремната и спешната хирургия, заболявания на млечната жлеза, щитовидната жлеза, както и ендоскопска хирургия, неврохирургия, гръдна хирургия, съдова хирургия, детска хирургия и пластична хирургия.

Лекуват се и болни с остри и хронични артериални и венозни заболявания на крайниците, както и съдовите усложнения на диабета – диабетно стъпало.

Приемно-консултативният кабинет консултира пациенти за планов прием от 08.00 ч. до 18.30 ч. в работните дни. Пациенти по спешност се приемат денонощно. Осъществяват се хирургични консултации във всички отделения на верига болници Медлайн и Централ Хоспитал. Разполага с ВИП стаи.

По обща хирургия се извършват:

 • Лапароскопски (безкръвни) операции на жлъчка и жлъчна система
 • Конвенционални и лапароскопски (безкръвни) операции при слабинни, пъпни, следоперативни и други хернии (с или без платно)
 • Операции при хемороиди, перианални фистули, анални фисури, дермоидни кисти и други заболявания на ануса и перианалното пространство с ушивател, ултразвуков нож или аргон-коагулатор
 • Операции при рак или доброкачествени образувания на стомаха, тънкото, дебелото черво и ректума
 • Консервативно и оперативно лечение на остри коремни заболявания
 • Операции при доброкачествени и злокачествени новообразувания на гърдата
 • Пластични операции

Амбулатория

Медицински център 1 разполага с хирургичен кабинет и манипулационна зала. Извършват се първични и вторични медицински прегледи, както по линия на НЗОК, така и платен свободен прием. Извършват се консултации и диагностика на пациенти с доброкачествени и злокачествени заболявания на:

 • Черен дроб и жлъчна система
 • Панкреас
 • Стомашно-чревен тракт
 • Коремна стена
 • Гръден кош и бял дроб
 • Гърда
 • Ендокринна система
Проф. д-р Петър Учиков, дмн - хирург
Проф. д-р Петър Учиков, дмн - хирург
Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург в МБАЛ „Медлайн“ и в Медицински център-1. Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия. Завършва медицина в Медицински университет в Пловдив през 1963 г. След дипломирането си започва работа като ординатор в хирургично отделение на Окръжна болница – Смолян (1963-67 г.). От 1968 г. до 1981 г. е асистент, а след това и главен асистент в Медицински университет в Пловдив. От 1986 г. оглавява Клиника по гръдно-коремна хирургия, която успешно ръководи в продължение на 20 години. През 2000 г. му е присъдено званието "Доктор на медицинските науки", а от 2002 г. е професор по хирургия. За ...
Прочетете още
Д-р Грую Мишев - хирург
Д-р Грую Мишев - хирург
  Д-р Грую Мишев е хирург в хирургичното отделение на МБАЛ Медлайн и в Медицински център 1. Образование: 1966-1972 год. Медицински университет Пловдив   Призната специалност по хирургия през 1979 г. От 1979 до 2010 г, д-р Грую Мишев работи като преподавател в Медицински Университет Пловдив. От 2010 година - Болница Медлайн.  
Прочетете още
Д-р Радослав Дамянлиев - хирург
Д-р Радослав Дамянлиев - хирург
Д-р Радослав Дамянлиев е коремен хирург, водещ специалист по гръдно-коремна хирургия в България. Д-р Дамянлиев завършва медицина в МУ Пловдив. Специалност по хирургия придобива през 1978 г. в Медицинска академия в София. През 1980-1981 г. специализира хирургия в Академията на науките на Русия и в болница "Сен Люк" в Брюксел. Д-р Радослав дамянлиев има множество специализации в областта на гръдно-коремната и хирургия с онкологична насоченост, проведени в София. След дипломирането си започва работа в Клиниката по гръдно-коремна хирургия в УМБАЛ Св. Георги, на която е главен административен асистент в продължение на 35 години. Вече повече от 20 години е ...
Прочетете още
Д-р Константин Белев - хирург
Д-р Константин Белев - хирург
Д-р Костадин Белев е хирург в МБАЛ Медлайн и в Медицински център 1. Завършва Медицина в Медицинския университет в Пловдив през 1993 г. Специалност по хирургия придобива през 2003 г. Започва практиката си като лекар във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Сопот и в Първомай. Преди да започне работа в Отделението по хирургия в болница Медлайн и в Медицински център-1, в продължение на 17 г. практикува като хирург в УМБАЛ - Пловдив.
Прочетете още
Д-р Грую Велев - детски хирург
Д-р Грую Велев - детски хирург
Д-р Грую Велев работи в хирургично отделение на МБАЛ Медлайн и в Медицински център 1 в Пловдив. Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив през 1969 г. Специалност по обща хирургия придобива през 1978 г., а по детска хирургия - през 1980 г. Има множество специализации в областта на хирургията - през 1988 г. в Университетската болница във Варшава по детска хирургия, а през 1998 г. в Детска болница в Бостън също по детска хирургия. През 2000 г. в Маастрихт, Холандия завършва специализация за обучение на студенти по хирургия. През 2010 г. изкарва курс по детска хирургия в Лил, Франция. След дипломирането си започва работа в Пещера. През 1971 г. постъпва в МБАЛ ...
Прочетете още
Д-р Явор Буков - хирург
Д-р Явор Буков - хирург
Д-р Явор Буков е хирург специалист с богат опит в лечението на трудно зарастващите рани. Завършва медицина в Медицински университет в Пловдив. През 1977 г. придобива специалност по анатомия, а през 1990 г. - и по хирургия. Практикува в Медицински център 1 от 2106 г. Преди това е бил асистент в Катедрата по анатомия в Медицински университет в Пловдив. Бил е управител на болницата в Девин през 2008 г. и на Специализираната болница за рехабилитация в Стамболийски в периода 2013-2016 г. От 2010 до 2013 г. е завеждащ на хирургичния кабинет в Медицински център 1 в Стамболийски.
Прочетете още
Д-р Стоил Стоилов - хирург
Д-р Стоил Стоилов - хирург
Д-р Стоилов завършва медицина в Медицински университет в Пловдив, където по-късно специализира хирургия. Изкарал е 12 курса в ИСУЛ в София по ендокринна проктологична хирургия и по хирургия на черния дроб. В Трета градска болница в София взема курс по съдова хирургия. 1 година оглавява хирургията в Работническата болница в Рудозем. От 1975 г. до 2005 г. е завеждащ на хирургичното отделение в Транспортна болница в Пловдив.
Прочетете още
Д-р Васил Ангелов - хирург
Д-р Васил Ангелов - хирург
Д-р Васил Ангелов е хирург, специалист по Обща и лапароскопска хирургия. Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив през 1999 г. Придобива специалности по хирургия и здравен мениджмънт. Специализирал е в "Докторс Хоспиталс" в гръцката столица Атина бариатрична и лапароскопска хирургия. Във ВМА-София завършва следдипломна квалификация по лапароскопска хирургия. След дипломирането си започва работа в хирургично отделение към УМБАЛ "Пловдив" /бившата Окръжна болница/. В периода 2008-2011 г. работи в хирургията на МБАЛ "Медлайн". От 2011 до 2016 г. е изпълнителен директор на МБАЛ "Света Каридад" в Пловдив. От 2016 г. е ...
Прочетете още