Специалисти по Неврология в Медицински център 1 Пловдив

В кабинетите по неврология на Медицински център 1 се извършва качествена диагностика и лечение на всички заболявания на централната и периферната нервна система. МЦ 1 Пловдив разполага с добри невролози за профилактика и лечение на заболяванията, невропсихологични консултации, речева и двигателна рехабилитация и т.н. Благодарение на уникалното съчетание на работата на невролози, интервенционални кардиолози, съдови хирурзи, неврохирурзи, специалисти по образна диагностика се развива интервенцонална неврология - най-съвременното направление в областта на съдовата неврология, осъществяваща модерна инвазивна диагностика, терапия и профилактика на мозъчния инсулт.

 - Обща неврология
 - Остри разстройства на мозъчното кръвообращение
 - Ендоваскуларно лечение на мозъчно-съдовите заболявания
 - Двигателни разстройства
 - Множествена склероза
 - Невродегенеративни заболявания
 - Невромускулни заболявания
 - Болест на Паркинсон
 - Заболявания, свързани с нарушения на съня
 - Говорни нарушения в резултат на заболявания на ЦНС
 - Когнитивна и ресторативна неврология
 - Съвременна диагностика и лечение на епилепсия

Чрез интензивно лечение на неврологични болести се лекуват най-тежко болните с неврологични заболявания с опасност за живота като:
 • Мозъчен удар (мозъчен инфаркт или мозъчен кръвоизлив)
 • Енцефалити
 • Менингити
 • Епилептичен статус
 • Миастенна криза
 • Полирадикулоневрит Гилен-Баре
 • Латерална амиотрофична склероза
 • Постоперативен престой след неврохирургична интервенция

Виж специалисти невролози, цени и лекувани заболявания на нервната система

Д-р Валентина Спасова - невролог
Д-р Валентина Спасова - невролог
Д-р Валентина Спасова е специалист по нервни болести и невроотология - разстройства в работата на вестибуларния апарат. Д-р Спасова работи в Медицински Център 1 - гр. Пловдив, където приема пациенти със световъртеж, нарушения в равновесието, походката и координацията на движенията.
Прочетете още
Д-р Елена Караманова - невролог
Д-р Елена Караманова - невролог
Д-р Елена Караманова е специалист невролог в Медицински център 1 и в МБАЛ Централ Хоспитал. Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив през 1982 г.През 1988 г. придобива специалност по неврология. Има множество следдипломни специализации и квалификации. Завършва курсове по безопасно приложение на лазерите в медицината и по иглотерапия в Медицинска академия в София. Редовно участва в научни конгреси, семинари, симпозиуми, обучения. Богатият си практически опит натрупва в МБАЛ Св. Пантелеймон, в УМБАЛ-Пловдив, а също и в Четвърта поликлиника, преди да започне работа в Медицински център-1 и в болница Централ Хоспитал.
Прочетете още
Д-р Добринка Димитрова - невролог
Д-р Добринка Димитрова - невролог
Д-р Добринка Димитрова е специалист невролог и работи в отделението по неврология на МБАЛ Централ Хоспитал в Пловдив. Д-р Добринка Димитрова завършва Медицински университет в Пловдив през 1990 г. В периода 1990-1997 г. Специализира Неврология в Медицински университет-София. През 1997 г. Придобива специалност по Нервни болести. От 2011 г. до 2013 г. завършва основен курс по класическа хомеопатия в Българско хомеопатично общество в София и придобивеа квалификация „Класически хомеопат“. Има богат професионален опит като лекар невролог в извънболничната и в болничната помощ.
Прочетете още
Д-р Станислава Сарийска - невролог
Д-р Станислава Сарийска - невролог
Д-р Станислава Сарийска е специалист невролог и работи в отделението по неврология на МБАЛ Централ Хоспитал в Пловдив. Д-р Сарийска завършва Медицински университет в София през 2002 г. В периода 2002-2006 г. специализира Неврология в УМБАЛ Александровска болница в София и получава квалификация "Клиничен ординатор". След завършен курс, придобива сертификат по Електромиография от Медицински университет в София. Има опит като специалист в извънболничната и в болничната помощ от април 2002 г.
Прочетете още