Медицинска онкология

Медицински център 1 Пловдив разполага с доказани специалисти онколози за лекарствено лечение на солидните тумори, включващо химиотерапия, таргетна терапия, хормонотерапия, имунотерапия и лечение с бифосфонати на тумори със следните локализации - рак на гърда, белия дроб, дебелото черво, право черво, тумор на ануса, простата, яйчници, маточна шийка, тестиси, стомах, хранопровод, бъбреци, пикочен мехур, метастази на черен дроб, жлъчни пътища и жлъчен мехур, панкреас, мозъчни тумори, тумор на фаринкс, ларинкс, сарком и други.
Основна цел на онкологичното отделение е осигуряване на висококвалифицирана ранна оценка, прогноза за хода на онкологичната болест, адекватна специфична лекарствена терапия, проследяване на онкоболните пациенти и медицинска експертиза на работоспособността.

Д-р Румяна Илиева - онколог
Д-р Румяна Илиева - онколог
Д-р Румяна Илиева е началник на отделение по Медицинска Онкология Хематология в МБАЛ Централ Хоспитал и практикува в Медицински център 1. Завършва медицина в Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора. Придобива специалности по Медицинска онкология през 2000 г. и Вътрешни болести през 1996 г. През 2004 г. Завършва магистратура по "Стопанско управление - Здравен мениджмънт". Има множество следдипломни квалификации и специализации в областта на диагностиката и лечението на злокачествените заболявания. Притежава сертификат за завършен курс по Добра клинична практика. Преди да започне работа в МБАЛ Централ Хоспитал през 2012 г., ...
Прочетете още
Д-р Христо Мурджев - онколог
Д-р Христо Мурджев - онколог
Д-р Христо Мурджев работи в МБАЛ Централ Хоспитал и в Медицински център 1. Завършва медицинския факултет към Тракийския университет в Стара Загора. Има придобити специалности по Медицинска Онкология през 2002 г. и по Вътрешни болести от 1998 г. Притежава сертификат за Добра клинична практика. До 2102 г., преди да започне работа в МБАЛ Централ Хоспитал и в Медицински център 1 в Пловдив, практикува като онколог в Стара Загора – в Комплексен онкологичен център и в Областният диспансер по пневмофтизиатрични със стационар.
Прочетете още