Пулмология

Лечение на Астма

Лечение на астма в Медицински център 1 Пловдив

Какво е астма?
Астмата е болест на дихателните пътища, проявяваща се с пристъпи от задух, тежест, свиркане в гърдите и кашлица, особено през нощта и рано сутрин. За развитието и играят роля различни дразнители (или алергени) като вируси, студен въздух, замърсители, дим или животински косми, навлизащи в белите дробове и провокиращи реакция. Развива се възпаление и стеснение на дихателните пътища, в резултат на което се появяват свиркане и тежест в гърдите, недостиг на въздух, кашлица.

Какво бихте могли да направите за Вашето заболяване?
Ако имате астма е редно да приемате предписаното Ви лечение за нея всеки ден (ежедневно поддържащо лечение), дори и когато се чувствате съвсем добре. Това е много важно, тъй като астмата е хронично заболяване. Също така е полезно да познавате факторите, които провокират (или дават начало на) Вашите астматични оплаквания, например цигарен дим или домашни любимци, и да ги избягвате винаги, когато е възможно. Редовните прегледи и срещи с Вашия лекар биха Ви помогнали да поддържате Вашата астма под контрол.

Съществува нов подход в лечението на астмата, който е създаден за постигане на повече ефективност и удобство на приложение, който може да Ви бъде предложен по преценка на Вашия лекар.