Физиотерапия и рехабилитация

Медицински център 1 Пловдив откри кабинет за Физиотерапия и Рехабилитация, което има за цел възстановяване на широка гама от наранявания, заболявания и физически състояния като подобрява, поддържа или възстановява напълно физическата сила и мобилността на ставите и опорно-двигателния апарат. Специалистите по физиотерапия и рехабилитация разполагат, и процедурите се извършват, със съвременна физиотерапевтична апаратура.

Лечение на следните заболявания:

  • Болести на опорно-двигателния апарат - артрози, дископатии, дискови хернии, тендовагинити, периартрити и др.
  • Травми на опорно-двигателен апарат - след фрактурни състояния, състояния след дисторзия, навяхвания и др.
  • Заболявания на централна и периферна НС - плексити, радикулити, парези на периферни нерви и др.

Медицински център 1 разполага с екип висококвалифицирани специалисти - лекари, кинезитерапевти и рехабилитатори, които ще изготвят за Вас индивидуална лечебно-оздравителна програма, използвайки различни средства и методи - електропроцедури, светлолечение, калолечение, инхалационно лечение, кинезитерапевтични програми, лечение на гръбначни изкривявания, криотерапия, иглотерапия, масажи. Това се извършва едва след първоначална оценка на физическото състояние на пациента от лекар - физиотерапевт.

Физиотерапията ускорява лечебния процес, намалява болките и сковаността и помага на мускулите и ставите да работят с пълния си потенциал, което ще подобри качеството ви на живот.

Виж специалисти по Физиотерапия и Рехабилитация

Д-р Илияна Енчева-Матеева - рехабилитационна и физикална медицина
Д-р Илияна Енчева-Матеева - рехабилитационна и физикална медицина
Д-р Илияна Енчева-Матеева е началник на отделението по рехабилитационна и физикална медицина в МБАЛ Централ Хоспитал и практикува в Медицински център 1 Пловдив. Завършва Медицинския университет в Пловдив през 1996 г. От 1999 г. работи като физиотерапевт в УМБАЛ Пловдив. Специалност по рехабилитационна физикална медицина придобива през 2002 г. в Медицински университет в София. Има над 20-годишен опит в лечение на заболявания на дихателната система при деца и възрастни, на опорно-двигателния апарат – състояние след фрактури, алопластика на коленни и тазобедрени стави, на дегенеративни ставни заболявания, омартроза, коскартроза, гонартроза. Успешно ...
Прочетете още