Специалисти по Нефрология в Медицински център 1 Пловдив

Нефрологията е дял от медицината, занимаващ се с диагностика, превенция и лечение на заболявания на бъбреците като възпаление на пикочо-отделителната система, бъбречено-каменната болест, гломерулните увреждания, новообразувания на бъбреците и други бъбречни заболявания.

Превенцията, т.е. правилното и навременно лечение на тези заболявания на бъбреците предотвратява опасността от усложнения и развитие на хронична бъбречна недостатъчност.

Нарушенията във функциите на различни органи и системи в човешкия организъм също водят до увреждане на бъбреците.

В Медицински център 1 Пловдив работят доказани специалисти в областта на нефрологията. МЦ 1 се извършва диагностика и лечение на всички видове бъбречни заболявания, чрез прилагане на най-високите медицински стандарти. Особено внимание се отделя на бъбречни увреждания при захарен диабет, артериална хипертония, все по-често срещащите се имунни нефропатии - гломерулонефрити и бъбречни увреждания при системни болести на съединителната тъкан и васкулити.

В Медицински център 1 ще получите бърза и качествена помощ и при най-често срещаните заболявания на пикочоотделителната система - бъбречно-каменна болест и инфекции на горни и долни пикочни пътища.

Виж специалисти нефрология, цени и лекувани бъбречни заболявания

Д-р Славка Манолова - нефролог
Д-р Славка Манолова - нефролог
Д-р Славка Манолова е специалист нефролог, вътрешни болести. Завършила е медицина във ВМИ Пловдив през 1980 г. От 1983 г. работи като ординатор във Вътрешното отделение на МБАЛ Св. Мина. От 2009 г. е Началник на ДКБ в МБАЛ Св. Мина, а сега е нефролог в ДКЦ Медицински център 1 и МБАЛ Централ Хоспитал Пловдив. Придобити специалности: Вътрешни болест - 1990 г., Нефрология - 1994 г., Сертификат за Абдоминална ехография и повърхностни структури..
Прочетете още