Очни болести

 

Медицински център 1 разполага с модерно оборудвани кабинети за очни болести, както и с доказани в бранша очни лекари и хирурзи. Там се извършват медицински консултации, диагностика и лечение на очни заболявания от опитни офталмолози. В МЦ 1 се лекуват следните заболявания на очите:

 

  • Катаракта, "вътрешно перде" или перде на окото - намаляване на прозрачността на лещата на окото до степен на пълно помътняване, невъзможност на светлината и образите да достигат до ретината.
  • Сухо око - Синдрома на сухото око е състояние свързано с намалена продукция или ускорено изпарение на сълзите, или нарушена пропорция в съставките на слъзния филм.
  • Макулна дегенерция - Дегенерация на макулата, малка област в центъра на ретината, която ни позволява да виждаме подробностите от заобикалящия ни свят ясно.
  • Глаукома – Това е група от невродегенеративни заболявания, протичащи с увреда на зрителния нерв (оптикопатия) и характерни промени в зрителното поле на човека. Заболяването води до необратимо увреждане на зрението и в нередки случаи до пълно ослепяване.
  • Изписване на очила на пациенти от всички възрасти спрямо техните нужди.

Специалистите са с богата практика в диагностиката и лечението на очните заболявания. Извършват се и всички необходими изследвания като тонометрия, периметрия, томография, както и лазертерапия.

 

Виж специалисти очни болести, цени, заболявания на очите

 

Д-р Димитриос Власиадис - очни болести
Д-р Димитриос Власиадис - очни болести
Д-р Димитриос Власиадис е специалист офталмолог с над 10 години опит. Извършва консултативни прегледи, диагностика и лечение на очни болести, изследване на преден и заден очен сегмент и на вътреочно налягане (тонометрия). Д-р Власиадис е началник на Отделение по очни болести в МБАЛ Централ Хоспитал. Практикува и в Медицински център 1. ОБРАЗОВАНИЕ Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив през 2003 г. Специалност по Очни болести придобива през 2010 г. Има защитена магистратура по Здравен мениджмънт също в Медицинския университет в Пловдив.   КВАЛИФИКАЦИИ - Специализации в областта на приложението на лазери в офталмологията - 2010 г. - ...
Прочетете още
д-р Екатерина Георгиева - офталмолог
д-р Екатерина Георгиева - офталмолог
Д-р Георгиева е специалист по офталмология и очна хирургия с над 40 г. опит. Дългогодишен асистент е към клиниката по очна хирургия във ВМИ Пловдив. Извършва консултативни прегледи, диагностика и лечение на очни болести, изследване на преден и заден очен сегмент и вътреочно налягане. ОБРАЗОВАНИЕ Завършва Медицински университет Пловдив 1972 г. Своята специалност Очни болести придобива през 1982 г. КВАЛИФИКАЦИИ - Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Българско глаукомно дружество; - Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.
Прочетете още