Очни болести

 

Медицински център 1 разполага с модерно оборудвани кабинети за очни болести, както и с доказани в бранша очни лекари и хирурзи. Там се извършват медицински консултации, диагностика и лечение на очни заболявания от опитни офталмолози. В МЦ 1 се лекуват следните заболявания на очите:

 

  • Катаракта, "вътрешно перде" или перде на окото - намаляване на прозрачността на лещата на окото до степен на пълно помътняване, невъзможност на светлината и образите да достигат до ретината.
  • Сухо око - Синдрома на сухото око е състояние свързано с намалена продукция или ускорено изпарение на сълзите, или нарушена пропорция в съставките на слъзния филм.
  • Макулна дегенерция - Дегенерация на макулата, малка област в центъра на ретината, която ни позволява да виждаме подробностите от заобикалящия ни свят ясно.
  • Глаукома – Това е група от невродегенеративни заболявания, протичащи с увреда на зрителния нерв (оптикопатия) и характерни промени в зрителното поле на човека. Заболяването води до необратимо увреждане на зрението и в нередки случаи до пълно ослепяване.
  • Изписване на очила на пациенти от всички възрасти спрямо техните нужди.

Специалистите са с богата практика в диагностиката и лечението на очните заболявания. Извършват се и всички необходими изследвания като тонометрия, периметрия, томография, както и лазертерапия.

 

Виж специалисти очни болести, цени, заболявания на очите

 

Очна хирургия

Очна хирургия - консултации, очни прегледи и операции на очите в Медицински център 1